iSmart; de Specialist in iPhone, Smartphone, Tablet & Computer reparatie van Heerhugowaard | 072-743 6007

Articles in Category: Nieuws

"Apple vervangt vingerafdrukscanner op volgende iPhone voor 3d-camera"

Apple zou de vingerafdrukscanner op de volgende iPhone vervangen voor een 3d-camera met gezichtsherkenning die de telefoon binnen enkele milliseconden zou moeten ontgrendelen. Om te werken hoeven gebruikers de telefoon niet op hun gezicht te richten.

De techniek werkt ook als de telefoon op tafel ligt en gebruikers dus niet hun gezicht er recht boven houden, claimt financieel persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Het artikel van Bloomberg is van de hand van Mark Gurman, die afgelopen jaren vaak heeft getoond over betrouwbare bronnen binnen Apple te beschikken.

Apple is ook aan het testen met een 'oogscanner' om de technologie betrouwbaarder te maken. Daarbij gaat het vermoedelijk om een irisscanner zoals die ook op de Samsung Galaxy S8 te vinden is en zoals Microsoft die als eerste toepaste op zijn Lumia 950-telefoons. Vanwege de kleine bezels op de S8 en de vermoedelijke iPhone 8 is er weinig ruimte op de behuizing voor de vingerafdrukscanner.

Smartphonemaker Essential haalt 300 miljoen dollar op in investeringsronde

Smartphonemaker Essential haalt 300 miljoen dollar op in investeringsronde

De Amerikaanse smartphonemaker Essential heeft 300 miljoen dollar opgehaald in een investeringsronde. De investering kwam eind mei, vlak voordat het bedrijf zijn eerste producten toonde. De startup zou rond een miljard dollar waard zijn door de investering. Het is onbekend welke bedrijven geld hebben gestoken in Essential, meldt financieel persbureau Bloomberg. Het bedrijf is in handen van Andy Rubin, degene die eerder het bedrijf Android oprichtte en verkocht aan Google en daarvoor werkte aan een telefoon met fysiek toetsenbord die verkocht is onder de namen Hiptop en Sidekick.

HMD brengt vanaf volgende week Android-smartphones van Nokia uit in Finland

HMD brengt vanaf volgende week Android-smartphones van Nokia uit in Finland

HMD brengt vanaf volgende week zijn Android-smartphones onder de merknaam Nokia uit in Finland. Eerder beloofde de fabrikant de toestellen voor de zomer uit te brengen in de Benelux, maar HMD heeft daarvoor nog geen datum bekendgemaakt HMD brengt de Nokia 3 als eerste uit, op 13 juni. De Nokia 5 en 6 komen uit op 20 juni, schrijft NPU. Het toestel is inmiddels al in de verkoop gegaan bij een Finse detailhandel. De Nokia 3 gaat 149 euro kosten, de 5 gaat voor 199 euro over de toonbank en de 6 kost 249 euro.

LG komt met 34"-monitor met verversingssnelheid tot 166Hz en g-sync

LG komt met 34

LG heeft een gekromde 34"-monitor voor gamers aangekondigd. De 34UC89G-B heeft een ips-paneel met een resolutie van 2560x1080 pixels. De verversingssnelheid is 144Hz, maar dat kan opgevoerd worden tot 166Hz. In de monitor zit een g-sync-module van Nvidia.

Het paneel heeft volgens de fabrikant een maximale helderheid van 300cd/m² en een contrastverhouding van 1000:1. De monitor is voorzien van speciale displaymodi voor gamers, zoals Black Stabilizer, Dynamic Action Sync en Crosshair. Eerstgenoemde moet donkere scènes in games lichter maken, de tweede optie beperkt volgens LG de inputlag en de laatste optie tovert een kruis op het midden van het scherm.

Gerucht: Apple presenteert nieuwe MacBooks op WWDC in juni

Gerucht: Apple presenteert nieuwe MacBooks op WWDC in juni

Bloomberg meldt dat Apple in juni verschillende nieuwe MacBooks zal presenteren. Mogelijk krijgen zowel de MacBook, MacBook Pro als MacBook Air een upgrade.

Er Zijn bronnen die hebben hem verteld dat Apple nieuwe MacBook Pro-modellen aankondigt met Kaby Lake-processors. Het zou vooral gaan om interne wijzigingen, veranderingen aan het uiterlijk worden niet verwacht. In februari verschenen er in een bèta van macOS al verwijzingen naar MacBook Pro-laptops met Kaby Lake-processors.

Apple ontkent hack bij iCloud - Hackers dreigen iPhones op afstand te wissen

Apple ontkent hack bij iCloud - Hackers dreigen iPhones op afstand te wissen

Apple ontkent dat hackers zijn binnengedrongen in de systemen van iCloud of Apple ID. Een groep hackers claimt de controle te hebben over honderden miljoenen accounts, maar volgens Apple is dat het gevolg van eerdere hacks bij andere diensten zoals LinkedIn.

Apple werkt bovendien met autoriteiten mee voor de opsporing van de hackersgroep die de claims heeft gedaan en die dreigt om honderden miljoenen iPhones op afstand te wissen. Apple.

Het Amerikaanse bedrijf suggereert dat de data wellicht afkomstig is uit andere databases. Door emailadressen die in databases stonden van eerdere hacks in te voeren in iCloud, is het mogelijk om te kijken welke mailadressen ook in gebruik zijn voor Apple ID's.

Apple presenteert HomePod-speaker met Siri-integratie

Apple presenteert HomePod-speaker met Siri-integratie

Apple heeft een speaker ontworpen met Siri-integratie. De fabrikant presenteerde de speaker op zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC. Het product moet volgens het Amerikaanse bedrijf goede audio bieden. De speaker heeft iets dat Apple 'spatial awareness' noemt en dat informatie over de kamer verzamelt om de muziek daarop aan te passen.

Om dat mogelijk te maken heeft Apple een eigen woofer ontworpen en zeven tweeters in het apparaat gezet, met allemaal een eigen driver. De soc in de speaker is de Apple A8, die ook in de iPhone 6 zit. De speaker heeft zes microfoons. Met stemcommando's kunnen gebruikers muziek besturen, maar ook HomeKit-apparaten aansturen of andere vragen stellenDe speaker heeft geen Apple-logo op de boven- of zijkanten. In plaats daarvan is de bovenkant een cirkel waarin onder meer een display huist, met aan de zijkanten een kunststof patroon.

Apple verdiende tot nu toe ongeveer dertig miljard dollar aan App Store

Apple verdiende tot nu toe ongeveer dertig miljard dollar aan App Store

Sinds 2008 heeft Apple ongeveer dertig miljard dollar verdiend aan de App Store. Dat valt op te maken uit een statistiek van het bedrijf, dat claimt zeventig miljard dollar te hebben uitgekeerd aan ontwikkelaars.

Sinds het begin krijgen ontwikkelaars van de App Store in 2008 70 procent van de opbrengst van betaalde apps, terwijl Apple zelf 30 procent houdt. Apples claim dat ontwikkelaars tot nu toe in totaal zeventig miljard dollar kregen, zou betekenen dat Apple zelf dertig miljard dollar heeft ontvangen.

Apple en Nokia stoppen juridische strijd

Apple en Nokia stoppen juridische strijd

Nokia en Apple hebben hun juridische strijd over intellectuele eigendom stopgezet en een overeenkomst bereikt over het gebruik van technieken met patenten die beide bedrijven bezitten. De beide bedrijven kondigden samen te willen werken aan gezondheidstoepassingen.

Nokia en Apple klaagden elkaar aan in 2009 wegens inbreuk op patenten. Apple zou met zijn iPhone-modellen inbreuk hebben gemaakt op patenten die Nokia bezit op het gebied van gsm, wifi en umts, zo luidde onder andere de claim bij die zaken. Na jaren van onderhandelingen zijn de bedrijven nu van tegenstanders in de rechtszaal tot zakelijke partners geworden.

Gerucht: Nokia 3310 komt terug - Moderne versie van oude klassieker

Gerucht: Nokia 3310 komt terug - Moderne versie van oude klassieker

HMD Global, het Finse bedrijf dat telefoons met de Nokia-merknaam mag uitbrengen, komt volgens telecominsider Evan Blass met een nieuwe versie van de 3310. Het toestel zou een hommage aan de klassieker zijn en een prijs van 59 euro krijgen. Volgens Evan Blass, het artikel op VentureBeat kondigt HMD Global de nieuwe Nokia 3310 aan op het Mobile World Congress, eind februari. Details over de telefoon zijn er nog niet, maar waarschijnlijk gaat het om een dumbphone, die net als het origineel tegen een stootje kan en een lange accuduur heeft. Of het nieuwe toestel hetzelfde uiterlijk heeft als het toestel uit het jaar 2000, is niet duidelijk. Op welk besturingssysteem het toestel draait, is eveneens nog niet bekend, maar HMD kondigde eind 2016 ook al twee dumbphones aan, die op Nokia's Series 30+ draaien. De kans is groot dat de nieuwe 3310-variant ook van dat besturingssysteem gebruik zal maken.

Gen 2 komt naar Pokémon Go - Tachtig nieuwe Pokémon eind deze week

Gen 2 komt naar Pokémon Go - Tachtig nieuwe Pokémon eind deze week

Niantic heeft aangekondigd dat spelers van Pokémon Go later deze week tachtig nieuwe Pokémon kunnen vangen in het spel. Het gaat om Pokémon van de tweede generatie. De game krijgt verder een aantal nieuwe functies.

Ontwikkelaar Niantic heeft nog niet gezegd vanaf wanneer de nieuwe Pokémon te vangen zijn, maar meldt dat ze later deze week te vinden zijn in het spel. Het gaat om 'meer dan' tachtig Pokémon uit de Johto-regio in de Pokémon Gold- en Silver-games. Ook worden er mannelijke en vrouwelijke varianten van Pokémon in het spel toegevoegd. Daarnaast wordt het mogelijk om een aantal bestaande Pokémon uit de Kanto-regio te evolueren naar een nieuwe variant uit de Johto-regio. Voor bepaalde items zijn nieuwe evoluties nodig. Spelers kunnen deze vinden bij Pokéstops.

Intel levert vijf jaar na vorige generatie weer nieuwe Itanium-processors

Intel levert vijf jaar na vorige generatie weer nieuwe Itanium-processors

Intel is begonnen met de eerste leveringen van de Kittson-generatie Itanium-processors. Het is de eerste nieuwe generatie na Poulson uit 2012. Volgens geruchten is het de laatste generatie Itanium-chips.

Voorlopig gaat het om testleveringen aan enkele klanten. Later volgen er op grote school de volgende leveringen, zegt een Intel-woordvoerder tegen Infoworld. Kittson staat al sinds 2007 op de roadmap van Intel en de generatie volgt Poulson van 2012 op, maar opvolgers voor Kittson zijn niet bekend.

Gerucht: Apple overweegt oledschermen van Chinese fabrikant af te nemen

Gerucht: Apple overweegt oledschermen van Chinese fabrikant af te nemen

De Chinese beeldschermfabrikant BOE investeert honderd miljard yuan, omgerekend zo'n 13,8 miljard euro, in de bouw van twee fabrieken voor het maken van oledschermen. Dat zeggen anonieme bronnen tegen Bloomberg. Apple zou in gesprek zijn met de fabrikant. Apple is al maanden aan het testen met de oledschermen van BOE, maar de iPhone-maker heeft nog niet besloten of het de displays gaat gebruiken. Als Apple de schermen van de Chinese fabrikant daadwerkelijk gaat toepassen in iPhones, zal dat vermoedelijk pas in 2018 in modellen uitkomen.

Hoewel de gesprekken tussen Apple en BOE nog in ontwikkeling zijn, zou de Chinese schermfabrikant al plannen hebben gemaakt om twee fabrieken voor de productie van oledschermen te bouwen. Deze fabrieken komen te staan in de provincie Sichuan. Met de nieuwe fabrieken zou de Chinese fabrikant de productie kunnen opschroeven en een alternatief kunnen bieden aan Apple voor de schermen van fabrikanten als Samsung, LG en Sharp.

Telecomketen The Phone House vraagt faillissement aan

Telecomketen The Phone House vraagt faillissement aan

De eigenaar van de keten van telecomwinkels The Phone House heeft dinsdag het faillissement van de keten aangevraagd. De aanvraag betreft de eigen winkels van eigenaar Relevant Holdings en webwinkels zoals die van Typhone.

De faillissementsaanvraag is het gevolg van slechte resultaten. Die verbeterden ondanks investeringen in nieuwe systemen en het winkelinterieur, Daarnaast heeft Phone House last van toegenomen concurrentie en zou een verbetering van de Wet op het financieel toezicht van invloed zijn. Deze maakt dat het 'gratis' aanbieden van smartphones bij abonnementen aan regels gebonden is, zoals een controle of klanten de maandlasten wel kunnen betalen.

HTC lijdt opnieuw kwartaalverlies ondanks Vive en komst nieuwe smartphones

HTC lijdt opnieuw kwartaalverlies ondanks Vive en komst nieuwe smartphones

HTC heeft voor de zevende keer in het kwartaal aan verlies geleden. De introductie van nieuwe smartphones en de verkoop van de HTC Vive-bril en -accessoires hebben de resultaten niet zien weten te verbeteren. De kwartaalomzet van HTC kwam uit op 22,2 miljard, omgerekend 678 miljoen euro. Daarmee lag de omzet 13 procent lager dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het verlies bedroeg ongeveer 94,6 miljoen euro. Dat is beter dan het kwartaalverlies van 103 miljoen euro een jaar eerder, maar het betekende wel het zevende kwartaalverlies op rij voor het Taiwanese bedrijf.

Volgens HTC waren de verkopen in het vierde kwartaal van zijn fiscale jaar en werden de HTC 10 evo in november en de HTC Desire 10 Pro en Lifestyle. Ook zei het bedrijf zijn vr-ecosysteem rond de HTC Vive uit te breiden, onder andere met de opening van een op de Vive gebaseerde arcadehal in Taipei en de start van gamestudio's rond de Vive.

Openingstijden
  • Maandag: 13.00 - 18.00
  • Dinsdag: 09.00 - 18.00
  • Woensdag: 09.00 - 18.00
  • Donderdag: 09.00 - 18.00
  • Vrijdag: 09.00 - 18.00
  • Zaterdag: 09.00 - 17.00