Apple gaat schermproblemen iPhone X en ssd-problemen Macbook Pro oplossen

Apple heeft aangekondigd een reparatieprogramma te beginnen voor de iPhone X en voor de Macbook Pro. Bij de iPhone X kunnen eigenaren hun toestel laten repareren als zij schermproblemen hebben, terwijl het bij de Macbook Pro om de ssd gaat.

Het reparatieprogramma werd vrijdagavond aangekondigd via een supportpagina op de site van Apple. Volgens de fabrikant kunnen gebruikers hun displaymodule laten vervangen als zij problemen ervaren met het touchscreen. In sommige gevallen blijkt het scherm namelijk niet te reageren op input, zo blijkt uit onderzoek. Eigenaren van een iPhone X met de problemen kunnen hun toestel gratis laten repareren bij een Apple-winkel.

Het zelfde geldt voor eigenaren van een Macbook Pro, waarbij het gaat om de versie met een 13"-scherm zonder Touch Bar. De 128GB- of 256GB-ssd's die in de laptop wordt gebruikt kunnen mogelijk een probleem bevatten dat ervoor zorgt dat de gegevens verloren gaan. De apparaten die hier last van kunnen krijgen zijn tussen juni vorig jaar en juni dit jaar verkocht. Op zijn website heeft Apple een tool ingebouwd waarmee eigenaren kunnen checken of zij in aanmerking komen voor het reparatieprogramma.

Wie zijn Macbook Pro bij Apple heeft geregistreerd krijgt automatisch een e-mail als het model in aanmerking komt voor reparatie. Wat de precieze oorzaak is voor de problemen van zowel de iPhone X en de Macbook Pro is door Apple niet bekendgemaakt.

Bron: Tweakers