Skip to main content

iPhone, smartphone, tablet & computer reparatie & verkoop Heerhugowaard | 072-743 6007

Analist Kuo: Apple brengt vouwbare iPhone met 8"-scherm in 2023 uit

Apple werkt mogelijk aan een iPhone met vouwbaar 8"-scherm. Dat stelt bekende analist Ming-Chi Kuo. Het zou gaan om een flexibel oledscherm van Samsung met een qhd+-resolutie. De foldable zou in 2023 uitkomen.

Kuo zei in maart al dat Apple aan een vouwbare iPhone zou werken, maar de analist bracht op maandag een rapport uit met nieuwe details, schrijft MacRumors. Kuo verwacht dat Apple in 2023 vijftien tot twintig miljoen vouwbare iPhones levert. Hij baseert dat naar eigen zeggen op de door Apple gevraagde productiecapaciteit bij schermfabrikanten.

De oledpanelen zouden exclusief geleverd worden door Samsung Display, terwijl de halfgeleiderdivisie van dat bedrijf de display driver ic's zou produceren. De schermen zouden ook gebruikmaken van de silver nanowire touch-techniek van het Taiwanese TPK Holdings, 'vanwege de verschillende voordelen daarvan ten opzichte van Samsungs Y-Octa-technologie'.

Er gaan al langer geruchten rond over de komst van een vouwbare iPhone. Naast het eerdere bericht van Kuo, ging eind vorig jaar het gerucht rond dat Apple prototypes van dergelijke smartphones naar fabrikant Foxconn gestuurd zou hebben. Analist Jon Prosser stelde in juni al dat Apple een iPhone-prototype met 'meer dan één scherm' zou hebben.

De komende jaren zullen naar verwachting steeds meer smartphonemakers telefoons met vouwbaar scherm uitbrengen. Analistenbureau DSCC voorspelde in maart dat het aantal foldables in de tweede helft van dit jaar sterk zal toenemen. Onder andere Xiaomi, Google en Oppo zouden werken aan dergelijke telefoons, zo voorspelde het analistenbureau. Volgens eerdere geruchten komt Samsung dit jaar ook met drie verschillende vouwbare smartphones.