Skip to main content

iPhone, smartphone, tablet & computer reparatie & verkoop Heerhugowaard | 072-743 6007

'LG is gestopt met het produceren van smartphones'

LG is op maandag gestopt met het produceren van smartphones. Dat zou een woordvoerder van het bedrijf tegen de Zuid-Koreaanse krant Asiae hebben gezegd. Het bedrijf zou nu genoeg smartphones hebben gemaakt om aan gemaakte afspraken te kunnen voldoen.

Het bedrijf zegt volgens de krant Asiae dat het nog smartphones moest maken om aan contracten met telecombedrijven te kunnen voldoen. LG had eerder verwacht eind mei daar genoeg smartphones voor te kunnen maken; die eigen deadline heeft het bedrijf dus gehaald. Op maandag is daarom de productie zoals gepland gestopt.

Na het stoppen van de smartphoneproductie gaat LG in de fabriek in Vietnam, waar het bedrijf het gros van de smartphones maakte, huishoudelijke apparaten produceren. Dit zou er ook voor zorgen dat het huidige personeel bij LG actief kan blijven.

Het stoppen met productie betekent niet dat LG helemaal klaar is met smartphones; de verkochte modellen worden nog maximaal drie jaar van OS-upgrades en -updates voorzien. LG maakte bijna twee maanden geleden bekend te stoppen met het maken van smartphones.

Bron: Tweakers