Sony dient patentaanvraag in voor PlayStation-controller met touchscreen

De Amerikaanse afdeling van Sony heeft bij het United States Patent Office een geüpdatet patent ingediend voor waarschijnlijk een nieuwe PlayStation-controller. De beschrijving lijkt uit te gaan van het ontwerp van de huidige Dualshock 4-controller, met een touchscreen als toevoeging.

In de patentaanvraag wordt in feite de huidige Dualshock 4-controller beschreven, met als belangrijkste toevoeging een ingebouwd touchscreen. Deze komt in de bovenste helft in het midden van de controller. Als een gebruiker de controller op normale wijze met twee handen vasthoudt, kan hij met beide duimen het aanraakgevoelige scherm bedienen. Waarschijnlijk komt het scherm op de plaats van de huidige touchpad. Sony meldt dat het touchscreen wellicht ook als interface kan dienen voor bepaalde applicaties.

Verder staat in het document dat er wellicht een of meer microfoons in de controller worden geïntegreerd. Deze microfoons dienen waarschijnlijk om het stemgeluid van de gebruiker op te nemen. In de patentaanvraag stelt Sony dat dit beter werkt dan bijvoorbeeld het gebruik van externe microfoons. Het bedrijf zegt dat dit kan bijdragen om lawaai of bijvoorbeeld eventuele stemmen van andere gamers in de nabijheid weg te filteren.

Het is onduidelijk of de keuze voor het integreren van een aanraakgevoelig scherm daadwerkelijk van de grond komt en zo ja, of het gaat om een update van de huidige controller of dat het een blauwdruk betreft voor de eventuele controller van de PlayStation 5.

De huidige Dualshock 4-controller heeft al een touchpad die wat de functionaliteit betreft ongeveer vergelijkbaar is met de touchpad van laptops. Bij de PlayStation 4 kan de knop bijvoorbeeld worden gebruikt om een game te pauzeren.

Bron: Tweakers