Skip to main content

iPhone, smartphone, tablet & computer reparatie & verkoop Heerhugowaard | 072-743 6007

Inbraak 08 juli 2021

In de nacht van woensdag op donderdag 08 juli 2021 om 03:40 is er ingebroken bij ons in de winkel aan de Middenweg 269 in Heerhugowaard (iSmart Specialist). Drie gemaskerde jonge mannen hebben op brute wijze toegang tot het pand verschaft door onze glazen deur te vernielen. Zij hebben telefoons en tablets van het merk Apple en Samsung buitgemaakt [video 1, 2, 3 en 4]. De daders zijn spoorloos en de politie doet onderzoek.

Momenteel zijn wij op zoek naar deze daders waarvan beelden te zien zijn hoe zij de winkel binnendringen en vervolgens buit maken door de vitrines stuk te slaan. 2 van de daders zijn zonder masker omstreden 02:03 en een uur later om 03:04 in het straatje tegenover de winkel gesignaleerd [video 5 & 6]. Hieronder een korte omschrijving wat bij ons bekend is. Wij hopen samen met jullie de daders te kunnen vinden:

  • Rond 02:03 lopen twee daders vanuit de Frans Halsstraat richting de Middenweg, en lopen op de straat tegenover de winkel (Middenweg 269) in de richting van de Jumbo/Scapino. Zie hier de stappen.
  • Een uur later om 03:04 lopen dezelfde 2 daders weer volgens dezelfde route, vanuit de Frans Halsstraat de Middenweg op en vervolgens richting de Jumbo/Scapino.
  • Ongeveer 30 minuten later komen de daders in een drietal uit de richting van Noord-Heerhugowaard naar de winkel aan de Middenweg 269. Twee komen op de scooter met een grote steen en een moker en één van de daders komt rennend achter deze twee aan.
  • Kort kijken zij nog even of er niemand is en vervolgens slaan zij in eerste instantie met een grote steen het ruit in van de voordeur en vervolgens slaan zij met de moker om zo het glas verder stuk te krijgen. Duidelijk is te zien dat zij eerder een plan hebben uitgewerkt: de één rent richting de balie terwijl de andere met de moker rustig het glas van de vitrines stukslaat. De dief achter de kassa merkt op dat de doosjes in de balie leeg zijn en loopt vlug naar zijn companion bij de vitrines. Na een minuut roept de derde dader de andere twee binnen en zij vluchten met zijn drieën op de scooter in de straat van Frans Halsstraat.
  • Extra: De tijden van de video's lopen een uur voor.
  • Extra: Bij de eerste poging van het inslaan van de deur schrokken de buren al wakker. Tot zij beseffen waar het geluid vandaan komt is een minuut verstreken. De politie wordt hierna gealarmeerd maar de dieven ronden hun werk af en slaan op de vlucht. De politie is er snel bij maar de dieven zijn al weg.

Persoonlijke bericht: Ik wil iedereen die ons een bericht hebben gestuurd en ons hebben bij gestaan na dit incident van harte bedanken. Enkele klanten hebben een accessoires aangeschaft met de gedachte ons te steunen zonder dat zij deze accessoires nodig hadden. De een heeft letterlijk tranen laten vallen en een ander die het niet al te breed heeft bracht zijn telefoon en vroeg of wij deze in de vitrine willen verkopen. Het geld mochten wij van hem houden en zo zou onze lege vitrine toch weer deels gevuld zijn. Uiteraard hebben wij dit bod geweigerd maar dit en alle andere steun hebben ons mentaal toch bovenop geholpen er sterker gemaakt. Bedankt allemaal!!